Logo

Do you have a project in your
mind? Keep connect us.

Contact Us

  • +31 (0)6 23 78 41 37
  • info@blackmount.nl
  • Wijndelsweg 14, 8434NH Waskemeer

De naam

Het verhaal achter de naam

De naam BlackMount is voortgekomen uit het opzetten van een, in actie verhuld sci-fi verhaal. Hierin had ik een aantal fictiefe plaatsnamen bedacht, waaronder Blackmount er een was. 

Het verhaal zou gaan over een tactisch aanvalseenheid die bij een explosie in een technisch, private, geheimzinnig en duistere fabriek, een uitbraak moet voorkomen.  Aldaar komen ze er achter dat er binnen de muren bizarre experimenten gedaan worden met mechanische verbeteringen op menselijke lichaamsdelen. De techniek hierin, welk anoom werkt, blijkt zijn eigen weg te gaan. Hierdoor gaat alles mis en gaan de bijzondere creaties de wereld in om nieuwe hosts te vinden om te vernietigen. Hierin gaat het verhaal van een klein tactische eenheid naar een wereldwijde actiefilm met politieke organisaties die diep zijn genesteld. Er volgt een wedloop op macht, controle en corruptie over de mislukte bizarre creaties die de mensheid probeert uit te roeien…

Het verhaal is nooit ver van de grond gekomen, maar een goed opgezet initiatief die in de ijskast is beland en verdwenen. Tot het moment dat ik een nieuwe bedrijfsnaam zocht voor mijzelf. Ik begon en een lijstje te maken met diverse namen.

Uiteindelijk is het Blackmount geworden. Het heeft iets geheimzinnigs en dekt ook de professionaliteit die ik wil uitstralen op technisch gebied. Letterlijk vertaald betekend het zwarte berg, waar ik het logo op heb gebaseerd. In het sci-fi actie verhaal is dit de plaats waar het allemaal begon.

De naam BlackMount komt dus uit mijn creativie technische brein, met roots in een compleet ander concept. Ik kan niet zeggen of het verhaal ooit opnieuw wordt uitgewerkt, verfilmd wordt en misschien wel eens de nieuwe block buster film serie kan worden… 

Voorlopig hoop ik mijn hobby in apparatuur voor licht, geluid, beeld, netwerk en freelance werk er in kwijt te kunnen.